Nieuwsbrief van de Sjaloom Boys

jongen is aan het schilderen

Lees het laatste nieuws van de jongens van Sjaloom Boys Home in Matale. Zoals verwacht hebben de Matale Sjaloom Boys weer goede resultaten behaald op school maar ook bij de buitenschoolse activiteiten. 

Sporttoernooi

Onze jongens kwamen in aanmerking om mee te doen met het schoolsporttoernooi van het Matale District. Hierin moesten ze het opnemen tegen alle scholieren in het district. Daarin hebben ze goed gepresteerd. Mohomad Indika haalden de derde plaats op 100 meter sprint met in totaal 14 deelnemers. Sadeepa, Kavishka Lakshitha, Mathew, Indika and Shevon deden ook mee in deze District Competitie in verschillende disciplines zoals kogelstoten, speerwerpen en hardlopen.

School

Behalve bij de buitenschoolse activiteiten presteerden ze ook goed op school. Kavishka moet dit jaar examen doen en Sadeepa is geselecteerd als beste tekenaar van de hele school en nu mag hij deelnemen aan een competitie op districtsniveau. Lakshitha is benoemd tot adjunct-schoolhoofd.

Er is een speciale ouderbijeenkomst geweest met degene die toezicht houdt op het kinderhuis vanuit de overheid.

Kleine boerderij

Op het erf bij het huis hebben we nu kippen, eenden, twee babygeitjes en een paard. We houden deze kleine boerderij om de jongens een rustige en plezierige omgeving te geven. We hebben ook plannen om een paardrijschool te beginnen om ze zo een vaardigheid te leren waar ze in de rest van hun leven echt iets aan hebben.

Jongen verzorgt paard

Het gebouw

Wat betreft veranderingen in het gebouw kunnen we vertellen dat we kledingkasten voor de jongens hebben gekocht. Zo kunnen we hun kleding ordenen en bewaren op een nette manier. In de afgelopen maanden is er een gebouw helemaal gerenoveerd.

het kinderhuis in Matale

Een groot gezin

Als een groot gezin heeft pastor Thushara een diner voor de jongens georganiseerd om ze te belonen voor hun goede gedrag en hun getoonde talenten. Daar waren ze heel blij mee omdat ze graag als een groot gezin bij elkaar komen en tijd doorbrengen met pastor Thushara. Onze jongens zien pastor Thushara niet alleen als pastor, die het jongenshuis leidt, maar ook als vader, moeder, broer en een speciale gids voor hun leven zowel mentaal, fysiek als geestelijk. 

Tot zover in enkele woorden het verhaal met de speciale momenten van de afgelopen tijd.