Een terugblik op 2022

kerst- en nieuwjaarskaart

Het jaar 2022 was een geweldig, maar ook uitdagend jaar voor de jongens van Kinderhuis Sjaloom. Het coronavirus zorgde het afgelopen jaar voor de nodige ontberingen. Nadat de regering alle privé scholen liet sluiten, besloten we om aan de slag te gaan met thuisonderwijs. Zo konden we ervoor zorgen dat de studie door kon blijven gaan. Na hun eindexamen hebben we ze voor een periode van 6 maanden ingeschreven op de hotelschool. Na afronding van de hotelschool verlieten ze het huis als succesvolle trotse wereldburgers.

Buitenschoolse activiteiten

Toen de situatie in het land wat normaliseerde, zijn we met de kinderen naar het zwembad gegaan om weer een plezierige tijd samen te beleven. Gedurende het jaar hebben de jongens ook veel geleerd tijdens buitenschoolse activiteiten, zoals paardrijden, tuinieren en dieren verzorgen. Onze jongens studeren niet alleen uitstekend, maar ze hebben ook talent voor piano spelen en drummen. Dilakshan en Kavishka maken ook deel uit van het aanbiddingsteam van de kerk.

Hoogtepunten

Op 1 oktober, Kinderdag in Sri Lanka, heeft de overheidsorganisatie die toeziet op de kinderhuizen een speciaal programma voor onze jongens georganiseerd met zang en dans. Daarnaast zong Kavishka op 1 oktober tijdens de viering van de Kinderdag in onze kerk een speciaal lied gewijd aan Jezus om de kinderen van onze kerk te vertegenwoordigen.

Na afloop van het schooljaar hebben de jongens zeer goed gepresteerd. Op 18 december heeft Shevon na een goede voorbereiding deelgenomen aan het vijfde graads examen voor een studiebeurs. Een bijzondere mijlpaal is dat Lakshitha werd gekozen als beste woordvoerder van zijn school. Volgend jaar doet hij mee aan de provinciale ronde van Sri Lanka.

Kerstfeest

Aan het einde van het studiejaar hebben we, om de geboorte van Jezus te vieren, de kinderen meegenomen voor een dagje winkelen. De kinderen mochten zelf uitkiezen wat ze wilden hebben. Onze jongens namen deel aan het kerstprogramma van de zondagschool van onze kerk. Ze dansten, zongen en speelden heel goed en het maakte ons ontzettend trots. Voor het kerstdiner zijn we naar een hotel gegaan waar we hebben genoten van een gezellige avond. We deelden verhalen over ons leven en de ervaringen van het afgelopen jaar. We waren samen als een grote familie, verenigd in Jezus naam.