Hoe gaat het nu met de jongens?

groepsfoto jongen kinderhuis Sjaloom

Het heeft een tijd geduurd voordat we als nieuw bestuur aan de slag konden gaan, maar uiteindelijk is het dan zover. In de afgelopen tijd is er in het kinderhuis wel het een en ander veranderd. Hier volgt een korte update.

Janeke, die in 2017, het kinderhuis had verlaten, omdat zijn moeder weer thuis kwam en ook zijn zuster uit een ander kinderhuis, is op een gegeven moment zijn ouderlijk huis ontvlucht en weer teruggegaan naar Kinderhuis Sjaloom. Omdat zijn broer in Colombo aanspraak op hem maakte, verhuisde hij naar zijn broer. Maar een paar maanden geleden is hij weer teruggekeerd naar het kinderhuis waar hij het goed naar zijn zin heeft.

Nadat Tarindu 18 jaar werd, heeft hij er voor gekozen om weer naar zijn ouderlijk huis terug te keren om zijn stiefmoeder, die hulpbehoevend is, te helpen.

Indika en Renuka en hun dochtertje wonen nu in het bijgebouw waar Anthony en Ganga met hun kinderen gewoond hadden, nadat Anthony een andere baan had gekregen.

Nadat Comedy door ziekte moest stoppen als verzorger van de kinderen is deze taak door verschillende mensen uitgevoerd. Op dit moment neemt Prince, die student is aan de Bijbelschool in Columbo, deze taak waar.

De jongens hebben op 22 juli 2019 een gezamenlijke sportdag gehad met de kinderhuizen uit de regio.Twee jongens van Sjaloom hebben prijzen in de wacht gesleept: een tweede en een derde prijs.

Afgelopen week, 24 en 25 september ’19 hebben ze een uitje gehad naar warmwaterbronnen en de zee.