Nieuwsbrief kinderhuis

Beste mensen,

Volgend jaar is het alweer 10 jaar geleden, dat we de stichting Agape Sri Lanka hebben opgericht en we hebben zo in de loop van de tijd het een en ander zien we veranderen. Eerst de verbouw van het huis met een aanbouw voor de keuken en de toiletten. De verbouwing van de schuur voor de beheerder Anthony met zijn vrouw Ganga en hun twee dochters tot een echte woning. Een 1e verdieping op de keuken, die nog verder moet worden afgerond. We hebben verschillende verzorgers/sters gehad, maar gelukkig is dat de laatste jaren stabiel en hebben Indika en zijn vrouw Renuka nu de zorg voor de jongens, samen met Comedy, die verantwoordelijk is voor het eten koken en klerenwassen.

Het is al weer een lange tijd geleden, dat u iets van ons hebt gehoord. Zoals u waarschijnlijk wel weet was het zittende bestuur opgestapt en het nam enige tijd om weer een nieuw bestuur te vormen.

Maar dit is nu uiteindelijk gelukt en het voorlopige bestuur wordt gevormd door: Edith Vermeulen, als secretaresse, Richard Mosch als penningmeester en zelf ben ik voorlopig de voorzitter van Stichting Agape Sri Lanka.

Het kinderhuis heeft afgelopen jaar gewoon kunnen draaien, d.m.v. een persoonlijke gift, maar het is beter om lasten met elkaar te dragen.

Op dit moment zijn er 16 jongens in de leeftijd van 4 tot 16 jaar. Er is afgelopen jaar van alles gebeurd. In augustus werd een van de jongens door een slang gebeten, waardoor hij in het ziekenhuis belandde, maar naar een paar dagen was hij weer volledig hersteld.

Kaviska belandde in het ziekenhuis door een val uit de boom, waarbij hij zijn arm brak. Hij is gelukkig weer hersteld.

Afgelopen jaar hebben we afscheid moeten nemen van Janeke en Hamsa. Janeke zijn zuster kwam ook thuis uit een kinderhuis en hun moeder zou terugkeren uit het buitenland en dat waren redenen voor de vader van Janeke om hem weer thuis te laten komen, maar Janeke was hier niet echt gelukkig mee. Wel wordt ervan de kinderbescherming op toegezien, dat alles goed gaat en dat hij naar school gaat. We hebben hem afgelopen zomer bezocht en het was een hele andere Janeke dan wij hem kenden.

Hamsa moest noodgedwongen het kinderhuis verlaten, omdat hij op school niet te handhaven was. Zijn verleden ligt op straat en dat vind je terug in zijn gedrag. Andere kinderhuizen zijn meer gespecialiseerd in deze “straatkinderen”, zodat we hopen dat hij nu de juiste aanpak en opvoeding krijgt, maar het doet altijd wel pijn, dat je hem niet verder hebt kunnen helpen.
Nadoe was 16 jaar geworden en dat is een leeftijd dat ze terug mogen gaan naar hun familie, maar Nadoe’s vader stond erop dat dit niet gebeurde, omdat er een grote kans zou bestaan dat Nadoe dan ook verslaafd kon worden aan de alcohol.

Onze visie is niet dat de jongens na 18 jaar zich zelf maar moeten redden, maar pas nadat ze zelfstandig een plaats in de maatschappij hebben gevonden.
Het is een voorrecht om te zien hoe de jongens zich ontwikkeld hebben. Het is komend jaar 8 jaar geleden dat Dyslation als eerste in het kinderhuis kwam. Hij was toen bijna 5 jaar.

Ook voor het jaar 2018 hopen we het kinderhuis Sjaloom, financieel te ondersteunen en we willen u vragen om ons het komende jaar/komende jaren ons financieel dit te realiseren. In de bijgevoegde sponsorkaart vindt u allerlei mogelijkheden om de groei naar volwassenheid van de Sjaloom boys te realiseren. U/jij doet toch ook mee?

Wij wensen ze u/jou een gezegend 2018 toe!

Vriendelijke groet en Gods zegen toegewenst!

Ate van der Werff
Voorzitter Agape Sri Lanka